Створення Українсько-польського центру протезування для ветеранів: перші результати

Створення Українсько-польського центру протезування для ветеранів: перші результати
08.04.2024

Реалізацію проєкту Українсько-польського центру протезування та реабілітації для ветеранів обговорили на спеціальній нараді під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Зараз, окрім обговорення концепту проєкту створення Українсько-польського центру протезування та реабілітації, триває пошук приміщення.

Розглядається можливість розміщення такого центру в приміщенні «Бородянського центру соціально–психологічної реабілітації». Втім, для цього там необхідно збільшити кількість ліжко-місць.

У подальшому такий центр зможе стати національною інституцією, яка матиме свої філіали по всій Україні.

Очікується експертна оцінка від польської сторони щодо можливості його розміщення саме у приміщенні Бородянського центру.

Нагадаємо, що створенням сучасного центру протезування та реабілітації в Україні займаються представники польської компанії EnForce Medical Technologies і фондів «Польща допомагає Україні», Siepomaga та Solidarity Fund за підтримки Польського агентства з інвестицій та торгівлі (PAIH).

Там люди отримуватимуть протезування, проходитимуть реабілітацію тощо. Окрім цього, у центрі планується організувати виробництво протезів.