Представниця НІБ узяла участь у засіданні щодо виконання превентивного плану проти порушень прав дітей

Представниця НІБ узяла участь у засіданні щодо виконання превентивного плану проти порушень прав дітей
10.04.2024
Заступниця директора Національного інформаційного бюро Валентина Зозуля взяла участь у спільній зустрічі міжміністерської робочої групи з очільниками структур системи ООН в Україні.
 
Засідання проходило за співголовування Радниці - Уповноваженої Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, національного фокал-пойнт з питань дітей та збройних конфліктів Дарʼї Герасимчук та очільника представництва Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, співголови Національної групи з моніторингу та звітності ООН Муніра Мамедзаде.
 
Обговорили результати виконання Спільного превентивного плану щодо запобігання та подолання грубих порушень проти дітей в результаті збройної агресії рф проти України. Крім того, розглянули впровадження мандату «Діти та збройні конфлікти».
 
Учасники засідання зазначили, що все, що вже було зроблено в Україні, а також подальші кроки обов’язково стануть прикладами для розробки запобіжних заходів для захисту дітей у збройних конфліктах в інших країнах світу.
 
Діяльність за механізмом «Діти та збройні конфлікти» є частиною впровадження, затвердженого Президентом Володимиром Зеленським, плану Bring Kids Back UA.